Viduržemio jūros avinžirnių salotos

Ingredientai:

  • 1 skardinė (450 g) avinžirnių, nuplautų ir nusausintų
  • 1 puodelis vyšniniais pomidorais, perpjautais per pusę
  • 1 agurkas, supjaustytas kubeliais
  • 1/4 raudonojo svogūno, smulkiai pjaustyto
  • 1/4 puodelio fetos sūrio, sutrupinto (pasirinktinai)
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštas citrinos sulčių
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • Šviežias petražolės, smulkiai pjaustytos (papuošimui)

Instrukcijos:

  1. Dideliame inde sumaišykite avinžirnius, vyšniu pomidorus, agurką, raudonąjį svogūną ir fetos sūrį (jei naudojate).
  2. Mažame inde išplakite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, druską ir pipirus.
  3. Supilkite padažą ant salotų ir gerai išmaišykite.
  4. Papuoškite šviežiomis petražolėmis ir patiekite iš karto arba šaldykite 30 minučių, kad skoniai susilietų.