Viduržemio jūros avinžirnių salotos
Ingredientai:
- 1 skardinė (450 g) avinžirnių, nuplautų ir nusausintų
- 1 puodelis vyšniniais pomidorais, perpjautais per pusę
- 1 agurkas, supjaustytas kubeliais
- 1/4 raudonojo svogūno, smulkiai pjaustyto
- 1/4 puodelio fetos sūrio, sutrupinto (pasirinktinai)
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštas citrinos sulčių
- Druska ir pipirai pagal skonį
- Šviežias petražolės, smulkiai pjaustytos (papuošimui)
Instrukcijos:
- Dideliame inde sumaišykite avinžirnius, vyšniu pomidorus, agurką, raudonąjį svogūną ir fetos sūrį (jei naudojate).
- Mažame inde išplakite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, druską ir pipirus.
- Supilkite padažą ant salotų ir gerai išmaišykite.
- Papuoškite šviežiomis petražolėmis ir patiekite iš karto arba šaldykite 30 minučių, kad skoniai susilietų.